Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sant tornem-hi: El TC declara inconstitucionals alguns articles de la llei de codi tributari català

|

- Publicitat -

El Ple del Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucionals alguns dels articles de la llei de codi tributari de Catalunya recorreguts pel Gobierno, segons han informat a Europa Press fonts de l’òrgan judicial.

En una sentència “molt extensa” que es coneixerà en la seva integritat en els pròxims dies, el TC estima parcialment el recurs presentat per l’executiu espanyol contra aquesta llei aprovada en l’etapa de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat en el marc de les anomenades “lleis de desconnexió”.

Publicitat

En la seva resolució, el TC declara inconstitucionals alguns preceptes d’aquesta norma, altres es donen per bons sempre que s’apliquin d’acord amb la interpretació que la sentència faci d’ells i una tercera part s’aprecien completament constitucionals.

El Govern de Mariano Rajoy va recórrer davant del TC la llei del codi tributari amb la qual la Generalitat pretenia crear una Hisenda pròpia diferent de l’estatal.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut