Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Sánchez s’atrinxera en el no a la “proposta maximalista” del referèndum

El president espanyol insisteix que el govern de coalició "no comparteix" aquesta via

|

- Publicitat -

El govern espanyol s’ha afanyat a mostrar la seva oposició pel missatge de Sant Esteve del president Pere Aragonès, en què situava 2024 com l’any d’avançar en les negociacions amb l’Estat per aconseguir que Catalunya voti “sobre la independència”.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha replicat que cal trobar un “punt de trobada” i ha rebutjat la “proposta maximalista” del referèndum d’autodeterminació. En aquesta línia, ha recordat que el govern de coalició “no comparteix” aquesta via, tot insistint que cal obrir una “nova fase de diàleg” per abordar qüestions com la reforma del sistema de finançament amb Catalunya i la resta de comunitats autònomes.

Publicitat

El líder socialista ha explicat que aquest darrer punt el va parlar tant amb Aragonès com amb Feijóo la setmana passada. Durant la compareixença posterior al darrer Consell de Ministres de l’any, Sánchez ha tornat a defensar l’amnistia, tot i que el decret llei que ha aprovat posa en risc la seva aplicació.

Et pot interessar  Puigdemont reapareix i retrata la "gran farsa" de Sánchez: "No va de regeneració democràtica; va de regenerar les expectatives electorals d'Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut