Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024
Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024

El govern espanyol prova d’enganyar l’independentisme amb un decret llei que posa en perill l’amnistia

L'esborrany que va rebre Junts no incloïa les qüestions que xoquen amb l'aplicació de l'amnistia

|

- Publicitat -

Nova enganyifa del govern espanyol de PSOE i Sumar en forma de decret llei. Concretament, com ha explicat Elisa Beni en un article a ‘ElNacional.cat’, el recentment aprovat decret llei 6/2023 conté qüestions que podrien paralitzar l’aplicació de l’amnistia fins a la segona meitat de la legislatura.

El decret que ha entrat en vigor modifica l’article 43 de la Llei d’Enjudiciament Civil per les qüestions prejudicials. D’aquesta manera es deixarà en suspensió el procediment que s’estigui tractant fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) les resolgui. Això eternitzarà l’aplicació de l’amnistia, ja que previsiblement el Tribunal Suprem presentarà prejudicials, tot i que altres tribunals també podrien fer-ho.

Publicitat

Segons exposa l’article d’Elisa Beni aquest punt se li hauria ocultat a Junts a l’esborrany que se li va enviar de cara a revalidar-lo en una votació parlamentària al gener. Des del PSOE, a més, seria fàcil responsabilitzar els jutges i intentar que les relacions amb els independentistes no quedin del tot malmeses. Caldrà veure com respon l’independentisme davant d’aquest evident intent d’estafa.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut