Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Sánchez intenta enredar l’independentisme deslligant els pressupostos, de la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha deslligat la taula de diàleg dels pressupostos generals de l’Estat i ha afirmat que en la negociació amb ERC cal deixar al marge el “full de ruta” independentista dels republicans. Sánchez ha dit que en la negociació ERC està reclamant “polítiques progressistes” i “inversions”. En aquest sentit, el president espanyol ha reivindicat que l’executiu ja ha complert “bona part” dels compromisos d’investidura.

D’altra banda, en una entrevista aquest dilluns al matí a la Cadena SER, Sánchez ha defensat que cal “unitat” de l’esquerra perquè el sistema electoral “penalitza la divisió”.
“Necessitem tot l’espai progressista en plena forma”, ha dit sobre una plataforma de Yolanda Díaz que aglutini tot l’espai a l’esquerra dels socialistes. Sánchez ha dit que aspira “només a guanyar” si no a obtenir una “àmplia representació parlamentària” progressista.

Publicitat

“Aprofundir en l’autonomisme”
Sánchez, segueix amb la seva provocació i defensa que cal “aprofundir i perfeccionar l’estat autonòmic” i ha afirmat que cal “extirpar” de l’Estat espanyol el “discurs del greuge territorial”, que ara fa servir la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. El president espanyol ha fet una crida a la “unitat institucional”.

Et pot interessar  El Govern vol reunir les taules de negociació amb l'Estat malgrat les eleccions del 12-M: "Aquí no s'aparca res"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut