Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Sala-i-Martín titlla de totalitaris els que defensen l’acció de Xavier Muro

Considera que els que legitimen que el Secretari General del Parlament modifiqués un text aprovat per la cambra catalana tenen com a referents “l’Alemanya nazi, l’URSS o l’Espanya franquista”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 20/08/2020

La decisió unilateral del Secretari General del Parlament de mutilar el text sobre la monarquia espanyola aprovat per la majoria parlamentària independentista emparant-se en les amenaces del Tribunal Constitucional segueixen portant cua.

Si ahir us explicàvem que un estudi de dues associacions jurídiques concloïen que Xavier Muro no podia modificar el text i que, fins i tot, Roger Torrent com a president del Parlament podia obligar-lo, avui us comentem una reflexió del professor i economista Xavier Sala-i-Martín que ha encès les xarxes unionistes.

L’escriptor i divulgador escrivia un tuit on assegurava que “si el parlament representa la sobirania del poble, les seves resolucions no poden ser censurades per un funcionari” i, a més, convidava Muro a plegar: “si al funcionari no li agrada, que plegui i si no plega, que el fotin fora”. A més sentenciava: “Democràcia és el govern del poble. No dels jutges i funcionaris”.

El tuit es va fer viral ràpidament i va suscitar tota mena de reaccions: les de suport però també en contra. De fet, el mateix Sala-i-Martín feia un segon tuit dirigit aquests darrers: “Veig que aquest comentari ha irritat la massa annexionista”.

El professor no es mossegava la llengua i els deia: “es nota que els seus referents són l’Alemanya nazi, la Rússia soviètica i, no cal dir-ho, l’Espanya franquista!”.

Relacionats