Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sala-i-Martín titlla de totalitaris els que defensen l’acció de Xavier Muro

|

- Publicitat -

La decisió unilateral del Secretari General del Parlament de mutilar el text sobre la monarquia espanyola aprovat per la majoria parlamentària independentista emparant-se en les amenaces del Tribunal Constitucional segueixen portant cua.

Si ahir us explicàvem que un estudi de dues associacions jurídiques concloïen que Xavier Muro no podia modificar el text i que, fins i tot, Roger Torrent com a president del Parlament podia obligar-lo, avui us comentem una reflexió del professor i economista Xavier Sala-i-Martín que ha encès les xarxes unionistes.

Publicitat

L’escriptor i divulgador escrivia un tuit on assegurava que “si el parlament representa la sobirania del poble, les seves resolucions no poden ser censurades per un funcionari” i, a més, convidava Muro a plegar: “si al funcionari no li agrada, que plegui i si no plega, que el fotin fora”. A més sentenciava: “Democràcia és el govern del poble. No dels jutges i funcionaris”.

El tuit es va fer viral ràpidament i va suscitar tota mena de reaccions: les de suport però també en contra. De fet, el mateix Sala-i-Martín feia un segon tuit dirigit aquests darrers: “Veig que aquest comentari ha irritat la massa annexionista”.

El professor no es mossegava la llengua i els deia: “es nota que els seus referents són l’Alemanya nazi, la Rússia soviètica i, no cal dir-ho, l’Espanya franquista!”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut