Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Sabrià reivindica ERC com “l’únic independentisme obert i efectiu”

El portaveu dEsquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha assegurat que l’únic independentisme “obert i efectiu” que no pararà fins arribar a la independència el representa ERC. Sabrià, en un acte a […]

Redacció
Redacció 26/01/2019

El portaveu dEsquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha assegurat que l’únic independentisme “obert i efectiu” que no pararà fins arribar a la independència el representa ERC. Sabrià, en un acte a Figueres, ha reivindicat el partit com la formació que és capaç de fer asseure a la mateixa taula “la majoria del 80% que està a favor de les urnes, en contra de la Monarquia i que dona suport al dret a l’autodeterminació”. El portaveu republicà considera que les eleccions municipals són una “gran oportunitat” per poder superar el 50% dels vots a partits independentistes. “Mentres ells responen amb més repressió nosaltres contestem amb vots i amb majories independentistes, ha reblat. Sabrià ha coincidit amb el diputat al Congrés, Gabriel Rufián en alertar sobre “l’ascens del feixisme” que representa Vox. “Hem de ser un referent perquè no avancin”, ha assenyalat el portaveu republicà.

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, considera que seria “un cop a sobre la taula” que els partits independentistes aconsegueixin més del 50% dels vots en unes eleccions que considera com una “gran oportunitat”. Sabrià creu que uns bons resultats en aquests comicis seria “la millor resposta” a una sentència que “preveu” que serà dolenta. “Ells posen repressió, nosaltres responem amb més democràcia”, ha reblat.

En un acte amb militants i simpatitzants a Figueres, Sabrià ha reivindicat Esquerra com el partit que “mai pararà” fins arribar a la independència. “Volem un país, lliure, just i republicà. Som un partit obert i efectiu que treballem i treballarem incansablement per aconseguir-ho”, ha assenyalat.

El dirigent republicà ha assegurat que Esquerra és l’únic partit capaç d’asseure a la taula la majoria del 80% de catalans que aposta pel dret a l’autodeterminació. En aquest sentit, Sabrià ha defensat continuar “eixamplant la base” de l’independentisme.

“Ara que es parla tant de majories del 80%, nosaltres som els que asseurem a la taula els qui no volen la Monarquia, els qui aposten pel dret a l’autodeterminació i aquells que volen un país més just socialment”, ha reblat.