Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rufián deixa en evidència el Gobierno per “no dur ni un sol paper” a la reunió: “Volien la fotografia”

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián, ha criticat que el Gobierno “no duia ni un sol paper” a la reunió que han mantingut per abordar com fer front a les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna. “No ens han explicat res. Sospitem que volien la fotografia“, ha dit Rufián en una atenció als mitjans a la cambra baixa aquest dimecres després de la trobada.

El portaveu dels republicans a Madrid ha defensat que la situació actual mereix “haver entrat en detalls” i ha reclamat “immediatesa” en l’adopció de mesures. Rufián ha argumentat que la Unió Europea no pot servir “d’excusa” per no actuar. “La gent pot quedar molt decebuda”, ha alertat.

Publicitat

Fonts dels republicans han insistit que davant la gravetat de la situació valdria la pena pagar la multa que pugui imposar la UE per actuar ja sense esperar un canvi de criteri europeu, però que no han vist que l’executiu espanyol hi estigui disposat. Les mateixes fonts han opinat que és una “frivolitat” la manca de concreció sobre les mesures a adoptar.

En l’atenció als mitjans, Rufián ha remarcat que “la guerra, igual que la pandèmia pot ser una excusa per a moltes coses” i ha avisat que ERC ja està acostumada a suportar “pressions” per aprovar iniciatives. El líder d’ERC a Madrid ha evitat posar “línies vermelles”, però ha assegurat que tractaran d’incidir en el pla de xoc.

Rufián ha explicat que ERC ha proposat prendre el control públic de les centrals hidroelèctriques i imposar un gran impost a les elèctriques, que s’estengui també a les grans fortunes, així com posar un topall màxim al preu del gas.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut