Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Rodríguez no aclareix quan acabaran les evacuacions d’Afganistan

|

- Publicitat -

La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha evitat aclarir quan acabarà l’operació d’evacuació de l’Afganistan i si el Gobierno preveu treure el personal diplomàtic i dels cossos de seguretat que estan desplegats a l’aeroport de Kabul abans del 31 d’agost en cas que els Estats Units no decideixin prorrogar la data per a la seva retirada completa.

Rodríguez ha insistit que per al Govern la prioritat és “aguantar fins a l’últim segon” per treure el màxim nombre de persones possible abans que els Estats Units, que actualment garanteix el control de l’aeroport de Kabul, abandoni per complet el país.

Publicitat

El president nord-americà, Joe Biden, ha deixat entreveure la possibilitat d’allargar aquesta presència i s’espera que aquest mateix dimarts pugui haver-hi un anunci en aquest sentit, si bé els talibà ja han advertit que el 31 d’agost és una “línia vermella” i podria haver-hi “conseqüències”.

França ja ha anunciat aquest dimarts que si es manté la data límit prevista posarà fi a les evacuacions aquest mateix dijous. Quan se li ha preguntat què farà Espanya, Rodríguez ha insistit a esgotar el termini, encara que sí que ha assenyalat que “el Gobierno vetllarà per la seguretat” dels diplomàtics, policies i soldats desplegats a Kabul

Publicitat

Opinió

Minut a Minut