Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Riera carrega contra els partits i les institucions: “No estan a l’alçada del poble”

Emplaça el republicanisme polític a prendre la iniciativa, "ens han de reprimir més?"

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP, Carles Riera, ho té molt clar. La “possibilitat” i les “condicions” per fer la independència hi són, “el que cal és el lideratge dels partits i les institucions que ara mateix no hi és”. Entrevistat a El Matí de Catalunya Ràdio, Riera considera que “el poble va 10 quilòmetres per davant dels partits i les institucions, no estan a l’alçada”.

El cupaire, que ha considerat “fonamental” aquesta persistència, “no se li pot dir al poble que no ho està sent”, veu com aquesta paciència s’acaba. Un fet que considera “positiu”: “El problema que tenim és que després d’esdeveniments com les d’ahir es troba entre dues parets, la repressió i immobilisme de l’Estat i amb l’immobilisme de les institucions del Parlament i el Govern que no volen emprendre la via unilateral que és l’única possible per arribar a fer real la República i la independència. L’Estat ja ha dit que no hi haurà referèndum ni República”.

Publicitat

La recepta de Riera per desplegar la República rau en jornades com les d’ahir, “mobilitzacions com la d’ahir, amb vagues generals com la del 3 d’octubre sostingudes amb el temps, mobilització permanent als municipis i accions populars de desobediència civil. Tenim antecedents positius”.

El cap de llista de la CUP matisa que no és una qüestió “de pressa per la pressa”, sinó en el fet que hi ha les condicions per fer possible la República: “Quan les condicions per fer el pas estan donades, perquè el poble les fa possible, els partits i les institucions s’han de posar a l’alçada. Què més ha de passar perquè obeeixin el poble? Referèndum pactat? Descartat. Ens han de reprimir més? Ja sabem que si anem endavant, la repressió és inevitable, però prenguem la iniciativa”.

Et pot interessar  La CUP titlla de "molt greu" que el Govern no informés de la renovació amb Hard Rock enmig de les negociacions de pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut