Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Revelen que el cap de la Policia, nomenat per Almeida, va lliurar a la Fiscalia els missatges amb Luceño

|

- Publicitat -

L’escàndol pel cas de les mascaretes a l’Ajuntament de Madrid continua engrandint-se. Eldiario.es revela qui va extreure els missatges que Elena Collado, la cap de compres del consistori, va intercanviar amb Alberto Luceño, un dels investigats per estafa. Es tracta d’un aficionat a la informàtica i afí a Collado.

El procés d’extracció, selecció i lliurament d’aquests whatsapps a la Fiscalia va ser controlat per Pablo Enrique Rodríguez, el director de la Policia Municipal nomenat per José Luis Martínez-Almeida, segons detalla el diari.

Publicitat

Eldiario.es també ha preguntat a una font oficial de l’Ajuntament de Madrid per la participació del cap de la Policia en el procés de recaptar la informació, el seu tractament i el posterior enviament a Anticorrupció, però un portaveu del Consistori s’ha limitat a contestar que aquest és “un assumpte que ha investigat la Fiscalia 17 mesos i en el qual no ha vist imputable cap funcionari municipal, treballador municipal, ni càrrec públic municipal”. Tanmateix, les incoherències no deixen de sorgir.

Durant l’interrogatori, Collado va assegurar que li van donar el número de Luis Medina, l’altre investigat, i que li va trucar. En canvi, el comissionista diu que va ser ell qui li va telefonar. L’alcalde Martínez-Almeida, per contra, assegura que el seu cosí, Carlos Martínez-Almeida, va sol·licitar una adreça de correu electrònic a la coordinadora general de l’Ajuntament, mà dreta de l’alcalde, Matilde García Duarte, sense que ell ho sabés, i que a aquesta adreça va escriure Luis Medina incloent el seu número de telèfon mòbil.

El fiscal Luis Rodríguez Sol va decidir no requerir més informació a Collado sobre els seus contactes amb Medina, del qual assegura en la querella que manté una relació d'”amistat” amb el cosí de l’alcalde i que la va utilitzar per a accedir a Elena Collado.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut