Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Raquel Sánchez confirma que aquest divendres signarà el protocol de la B-40 amb el Govern

La ministra alerta que un executiu del PP amb VOX faria retrocedir 10 anys a Catalunya, obviant que el seu ministeri tampoc no l'ha fet avançar

|

- Publicitat -

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha confirmat que l’acord per la B-40 es signarà aquest mateix divendres, 7 de juliol. La notícia arriba després que es fes públic que el govern català i l’espanyol havien arribat a un acord no només sobre el perllongament de la carretera B-40 entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès, sinó que també sobre la transferència a Catalunya de 914 milions d’euros per tal d’executar diverses millores a infraestructures. 

Sánchez ha anunciat la data de signatura de l’acord, que fa mesos que està encallat, durant una conferència al Fòrum Empresarial del Llobregat. La ministra ha confirmat que junt amb el protocol de la B-40 també es firmaran els protocols per transferir 914 milions d’euros per a infraestructures.

Publicitat

La conferència de Sánchez, que ha tingut un marcat to electoralista ara que ja ha començat de forma oficial la campanya per les eleccions generals del 23-J. Així, la ministra ha aprofitat per carregar contra l’executiu català, dient que viu instal·lat en el “soroll i el postureig”; a la vegada, ha tret pit afirmant que l’actual executiu espanyol ha “demostrat sobradament el seu compromís amb Catalunya” destinant més de 3.000 milions d’euros dels fons Next Generation, invertint en Rodalies i “desencallant” projectes històrics i estratègics com el soterrament de les vies a l’Hospitalet o la B-40. Amb tot, però, ha oblidat esmentar que ha estat reprovada tres vegades per la gestió de Rodalies que ha fet el seu ministeri.

Malgrat que el protocol expressa una voluntat política i no obliga a les parts, Sánchez ha reclamat “no menystenir” la feina feta que posa les bases del futur conveni. Sobre les eleccions del 23-J, la ministra ha deixat clar que una victòria de la dreta farà que Catalunya retrocedeixi 10 anys.

Et pot interessar  Puente rebutja la proposta de la Generalitat d'ampliar l'ús de les pistes del Prat sense tocar els aiguamolls
Publicitat

Opinió

Minut a Minut