Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Quim Torra va al jutjat de guàrdia a autoinculpar-se

Des d’un quart de nou fa cua a la Ciutat de la Justícia on presentarà el paper facilitat per Òmnium cap a les 9

Redacció 31/10/2019
Quim Torra arribant a la Ciutat de la Justícia

La Ciutat de la Justícia ha rebut centenars d’autoinculpacions sobiranistes, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en el marc d’una campanya d’Òmnium Cultural per mostrar “suport als presos polítics”.

“Els han condemnat per manifestar-se, expressar-se, mobilitzar-se i votar, així que tots nosaltres també som culpables d’aquest fals delicte”, ha expressat Òmnium en un missatge acompanyat d’un formulari per omplir i presentar als jutjats. El TSJC ha limitat a 25 el nombre d’autoinculpacions diàries a admetre a tràmit a tots els partits judicials excepte al de Barcelona per no entorpir la tasca dels jutjats de guàrdia, en funció dels mitjans que tingui cada partit judicial.

Per aquest motiu, aquest matí, ben d’hora, el molt honorable president de la Generalitat ha aparegut a 1 quart de nou a la Ciutat de la Justícia per fer cua fins a les 9 en punt on presentarà el document al jutjat de guàrdia. Quim Torra ha estat acompanyat per membres del seu govern i també per companys de Junts per Catalunya.

Més de 500 persones s’autoinculpen per l’1-O

Més de 500 persones s’han autoinculpat per l’1-O aquesta setmana. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aportat dades però no són de tots els partits judicials. Així, a la ciutat de Barcelona els consten 432 autoinculpacions i a la de Girona 30 més. A la demarcació completa de Lleida s’han autoinculpat 91 persones i a la de Tarragona 21 més. En total sumen 574, tot i que falta informació d’altres partits judicials.