Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Puigdemont se’n surt i es queda amb la marca Junts per Catalunya

El PDeCat perd l’últim cartutx de negociació que li quedava i afirma que emprendrà les ‘accions que calguin’ per evitar-ho

Redacció
Redacció 10/07/2020
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El president a l’exili tenia molt clar dues coses a l’hora de trencar amb el PDeCat: per una banda, no volia competir contra les sigles que l’han acompanyat d’ençà que és a l’exili, les de Junts per Catalunya i, per l’altra, el seu desig era poder-les mantenir a tota costa.

Un cop anunciada la formació d’un nou partit, amb data el 25 de juliol, la maquinària de l’entorn del president, amb el suport de la Crida, s’ha posat en marxa per a enllestir a contrarellotge un partit que s’haurà de presentar a les eleccions de la tardor.

Segons explica VilaWeb i que Catalunya Ràdio ja apuntava aquest matí, Puigdemont ho ha aconseguit: ha birlat les sigles de JxCat al PDeCat.

El registre de partits polítics del Ministeri d’Interior espanyol indica que el nou president del partit és Carles Valls Arnó, batlle de Balenyà i afí al president Carles Puigdemont, fins ara, la presidenta inscrita al registre era Laia Canet Sarri, consellera municipal del PDeCat. També s’ha canviat l’adreça, de la Rambla de Catalunya a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

Segons el mitjà citat, el PDeCat assegura tenir documents que ‘indiquen’ que no poden fer-se aquests canvis al registre de partits polítics i que prendran les ‘accions que calguin’.