Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Puigdemont reconeix el seu error i assegura que “el pròxim cop, arribaré fins al final”

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha comparegut davant del mitjà de comunicació danès, Føljeton, per transmetre, des de la seva perspectiva, quina és la millor estratègia amb què avançar cap a la independència.

Puigdemont, ha reconegut que “malgrat que nosaltres (els eurodiputats independentistes) hem perdut la nostra immunitat, el Parlament Europeu ha perdut molt més”. Així ha destacat l’esperpèntic procés de Llarena contra els polítics exiliats.

Publicitat

En referència als intents d’extradició de l’Estat espanyol contra el polític gironí, el 130è president de la Generalitat s’ha reafirmat destacant que “estem convençuts de quina serà la decisió final, perquè és un clar cas de persecució, que queda explícitament fora de la llei”.

Puigdemont ha expressat que continuarà treballant per implementar les conseqüències de la Declaració d’Independència, però ha reconegut que “queda un llarg camí per recórrer perquè Catalunya sigui considerat un Estat independent”. Ha considerat que la millor via és que el Gobierno acordés dur a terme un referèndum com en el cas escocès.

El líder català no se n’ha pogut estar de mostrar les seves discrepàncies amb ERC, ja que considera que “per negociar amb Espanya cal un posicionament ferm, una gran mobilització, unitat i un objectiu clar”. Així ha lamentat que, a parer seu, no és el que està passant avui, ja que considera que ERC ha decidit unilateralment dialogar.

Puigdemont ha reconegut que el seu error va ser “confiar excessivament en el Gobierno, en els ambaixadors, amb les afirmacions de les prominents autoritats europees quan demanaven diàleg”. Ha afirmat, però, que el diàleg era l’única opció que tenia com a president. “Dies després van començar a detenir líders de la societat civil. El pròxim cop, arribaré fins al final” ha etzibat.

Et pot interessar  Puigdemont crida a la confrontació davant la nova onada repressiva de l'Estat espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut