Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Puigdemont publica els fragments censurats per Muro amb una foto de Franco i Felipe VI

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont, el president a l’exili i eurodiputat de Junts per Catalunya, ha publicat els fragments de les resolucions votades i aprovades pel Parlament de Catalunya i que el Secretari General ha censurat abans de publicar-les al BOPC.

Xavier Muro va mutilar el text emprant-se amb les interlocutòries del Tribunal Constitucional, dilapidant així la sobirania popular de la cambra catalana. Després, la Mesa del Parlament, amb el suport d’ERC, Cs i PSC, van evitar la seva destitució exigida pel MHP Quim Torra i proposada per JxCat.

Publicitat

Tal com informava La República, un grup de juristes ha analitzat el cas i assegura que Muro no té competències reglades als estatus del Parlament per a modificar textos aprovats i que, si ho fa, el president del Parlament, en aquest cas Roger Torrent, té la competència d’obligar-lo.

Puigdemont, doncs, ha desafiat la repressió espanyola i ha publicat els fragments censurats per Muro i, a més, ha acompanyat la seva publicació a Instagram amb una fotografia que mostra el dictador sanguinari Franciso Franco amb Juan Carlos I i Felipe VI com si fossin unes nines Matrioixques. A més, l’exiliat conclou: “Ser bons minyons no ens portarà menys repressió i més llibertat”.

 

View this post on Instagram

 

Aquests són els fragments de les resolucions votades i aprovades pel Ple del Parlament que s’han censurat. Renunciar a la defensa de la sobirania del Parlament i ser bons minyons no ens portarà ni menys repressió ni més llibertat: «El Parlament de Catalunya constata el fracàs i la crisi definitiva d’un pacte constitucional de 1978, que pel seu caràcter irreformable blinda la continuïtat d’una monarquia delinqüent» «Ratifica, de conformitat amb la voluntat expressada del poble de Catalunya i aquest Parlament l’1 d’octubre, el 10 d’octubre i el 27 d’octubre de 2017, que l’únic camí per superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la República catalana com un Estat de dret, democràtic i social. En conseqüència, exhorta la societat civil i les institucions del país a continuar el camí i avançar decididament cap a l’objectiu de la independència» «Que la Monarquia borbònica ha estat i és un pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la República Catalana com va quedar demostrat amb l’aval de Felip VI a la repressió policial contra el referèndum de l’1 d’octubre de 2017» «Reprovar al rei Felip VI i a tota la dinastia borbònica per dècades d’impunitat i d’enriquiment il·legítim utilitzant les institucions públiques i les figures institucionals de Cap d’Estat i Cap de les Forces Armades pel gaudi personal i el benefici privat» «Denuncia que la monarquia espanyola és successora del règim franquista, del qual va rebre la legitimitat política sorgida del 18 de juliol de 1936, i que el Rei ha participat concertadament amb la resta de poders de l’estat en la repressió i laminació de drets del poble català» #CatalanRepublic ✊

A post shared by Carles Puigdemont🎗 (@carlespuigdemont) on

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut