Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigdemont lamenta que l’Estat espanyol vulnera drets humans: “Espanya és una monarquia bananera”

|

- Publicitat -

L’advocada, Isabel Elbal, i col·laboradora de la iniciativa Contrapoder, una entitat que vetlla pels drets humans i la democràcia radical, ha criticat la vulneració de drets humans que ha ocorregut quan el diari “El Confidencial” ha publicat una conversa privada entre el Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, i Gonzalo Boye, advocat del 130è president de Catalunya. Elbal ha lamentat que el mitjà ha mostrat una conversa privada, en què explicaven una estratègia jurídica de l’independentisme. D’aquesta manera, s’hauria aprofitat una investigació policial molt inconsistent, per poder publicar missatges privats, qui sap si perquè alguna part de les parts involucrades en la investigació, va donar accés a El Confidencial. En altres paraules, és possible que aquesta investigació, sense cap ni peus, sigui una estratègia de l’Estat per obtenir i filtrar informació saltant-se sense escrúpols la llei.

Aquesta comunicació ha estat especialment polèmica, ja que aquesta conversa forma part de les matusseres investigacions de la Guàrdia Civil sobre la trama russa del procés, i de la “casual i fabricada filtració” sobre els vincles entre Rússia i l’independentisme, que es va publicar abans que s’aixequés el secret de sumari. Per tant, en aquest seguit de “filtracions” és possible que entre la vulneració al dret al secret de les comunicacions, també hi hagi hagut un presumpte delicte de revelació de secrets. Per tot plegat, Elbal ha lamentat que la notícia “és una ingerència inadmissible en el dret fonamental” i ha demanat explicacions al mitjà amb una pregunta dirigida al periodista artífex de la notícia: “M’agradaria saber què n’opina l’autor d’aquesta infame peça sobre el secret professional”.

Publicitat
Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

Carles Puigdemont, per al·lusions, ha donat la seva opinió i no ha deixat indiferent a ningú: “Espanya és una monarquia bananera. Els drets fonamentals són trepitjats amb impunitat i complicitat judicial si es tracta de combatre l’independentisme”. D’aquesta manera ha explicat el plantejament completament antidemocràtic a l’Estat, que amb joc brut intenta deslegitimar l’independentisme. Puigdemont ha aprofitat la piulada per comentar que els corresponsals de “The New York Times” que van publicar la notícia de la vinculació entre l’independentisme i Rússia, sense evidències, no han fet esment de “la deriva totalitària” en contra de la dissidència política. Així, amb un estil irònic ha criticat que aquests periodistes que estaven tan “ben informats”, no han parlat sobre que l’Estat estigui vulnerant els drets de Puigdemont, perquè els mitjans creïn propaganda en contra l’independentisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut