Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Puigdemont comunicarà si es presenta com a candidat el 12-M en un acte des d’Elna

El president a l'exili està disposat a tornar a Catalunya i que el detinguin, si és per a ser president, segons va defensar Boye

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont comunicarà aquest dijous si finalment es presenta com a candidat a les eleccions catalanes del 12 de maig. Ho farà a les set de la tarda des de l’Ajuntament d’Elna, al Rosselló, la Catalunya Nord, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ho ha confirmat l’ACN. L’aprovació de la llei d’amnistia i l’avançament de les eleccions al Parlament han dibuixat un escenari incert, on tothom es pregunta si aquesta vegada, de veritat, retornarà Puigdemont. 

Els primers que van apostar pel retorn i la candidatura de Puigdemont van ser els dirigents de Junts, constatant en diversos mitjans que el president a l’exili seria “el millor candidat per Junts i el pitjor per a la resta de forces polítiques”, tot i que també han acusat l’actual Govern, i a ERC, de coordinar-se amb el PSOE perquè el calendari electoral entorpeixi la presència de Puigdemont al 12-M. 

Publicitat

El mateix Puigdemont ja va avançar que li faria molta il·lusió ser al Parlament en el debat d’investidura. L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha avisat que Puigdemont està disposat a tornar a Catalunya i que el detinguin, si és per a ser president de la Generalitat. 

No obstant això, el president a l’exili encara ha de decidir si renuncia a encapçalar Junts a les eleccions europees del 9 de juny, ja que des del partit apunten que veuen difícil que sigui candidat als dos comicis. De moment, Junts ha convocat la celebració de primàries per triar el candidat el pròxim dissabte 23 de març.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut