Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Podemos menysté el català als webs dels ministeris que dirigeix

|

- Publicitat -

Tres dels cinc ministeris d’Unidas Podemos no tenen la pàgina web disponible en català. “Els portals oficials dels ministeris de Ione Belarra, Irene Montero i Joan Subirats són exclusivament en castellà, tot i que els dos darrers ofereixen falsament l’opció de navegar en català”, expliquen des de Plataforma per la Llengua.

L’ONG del català també remarca que l’administració espanyola “continua fent un ús de la llengua catalana molt limitat: el català és absent del 71,3% dels portals oficials i en el 16,1% la presència del català és testimonial”. Així mateix, assenyala que el 82,0% de webs amb continguts en català contenen errors i el 42,4% diferencien el “català” del “valencià”, tot i ser la mateixa llengua.

Publicitat

És greu que les pàgines web dels ministeris d’Igualtat, d’Universitats i de Drets Socials i Agenda 2030 no siguin consultables en llengua catalana, ja que es tracta de “la llengua familiar d’aproximadament 1 de cada 10 ciutadans de l’Estat i l’habitual en 2 de cada 10”. Tot això, a més, durant el Gobierno “més progressista de la història”, que “ha abanderat la defensa del reconeixement de la plurinacionalitat i el plurilingüisme a l’Estat espanyol”.

Et pot interessar  Una empresa que moderava Facebook, condemnada per discriminar segons la llengua els moderadors de continguts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut