Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua fa un pas endavant per difondre la situació del català internacionalment

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha anunciat una guia per donar a conèixer la situació de la llengua catalana al públic estranger. La publicació, que s’ha editat en anglès, en francès i en alemany, ja es pot consultar a la web de l’entitat. Així mateix, l’ONG del català explica en un comunicat que ha imprès més de 1.200 exemplars i que els farà arribar a diferents organismes internacionals com les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea o la European Language Equality Network (ELEN), entre d’altres.

També asseguren que “s’enviarà a més de 240 punts d’arreu del món, entre institucions i entitats internacionals, universitats o delegacions catalanes a l’estranger”. La guia té una extensió de 20 pàgines i exposa dades rellevants sobre la realitat lingüística dels territoris de parla catalana. Per una banda, relata “la importància cultural, la resiliència històrica que n’ha permès la supervivència i el reconeixement legal que té actualment” i, per l’altra, “les amenaces i els reptes” existents avui dia.

Publicitat

L’objectiu d’aquesta acció és internacionalitzar la informació sobre el català i “teixir complicitats a favor de la protecció dels drets lingüístics dels catalanoparlants”.

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut