Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua denuncia que el català és la llengua no oficial més parlada de la Unió Europea

|

- Publicitat -

L’organització Plataforma per la Llengua ha ressaltat una situació preocupant per la llengua catalana. El català no és una oficial dins de la Unió Europea malgrat que és la tretzena llengua més parlada dins de la Unió Europea. Tal com afirma Plataforma “no hi ha una llengua tan parlada que no sigui oficial” i ressalta que és un “tracte denigrant i vexatori sense precedents a tota Europa”.

És a dir, destapen que després de 30 anys de demandes reiterades, no s’ha aconseguit perquè l’executiu a càrrec del PP i del PSOE s’hi ha oposat. Així doncs, els catalans, a més a més de veure com es menysprea de manera sistemàtica la llengua pròpia, també han d’aguantar que se l’acusi de no complir amb la normativa, per exigir el desplegament de la política lingüística recollida en l’Estatut d’Autonomia. En definitiva, un autèntic desgavell, que evidencia el compliment selectiu de la legalitat per part de l’executiu espanyol.

Publicitat

L’organització ha destacat que el Gobierno no està complint amb els acords ratificats i signats a la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries (CELRoM). Per tant, estan en deute amb la llengua catalana i, no obstant això, exigeixen polítiques cada vegada més en contra del català.

Aquest incompliment s’està fent de manera expressa per desprestigiar l’idioma, ja que si esdevé una llengua oficial, la Unió Europea ha de romandre atenta a què es compleixi la llei. Per tant, pot pressionar a l’executiu espanyol perquè faci tot el que avui dia està obligat a fer, però que de manera sistemàtica vulnera.

Davant d’aquesta situació d’injustícia cal prendre partit i no renunciar als drets lingüístics a més d’exigir a la Unió Europea que posi punt final a un greuge històric, fet amb la voluntat d’eliminar la llengua i qualsevol símbol català.

Et pot interessar  Gemma Geis pateix la discriminació lingüística en primera persona a la UdG mentre s'examinava d'unes proves

Publicitat

Opinió

Minut a Minut