Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Plataforma per la llengua alerta que “Pedro Sánchez fragmenta la llengua catalana”

Augmenta el nombre de webs de l’Estat que diferencien català i valencià

Gerard Sesé 03/01/2020
Pla mitjà del líder del PSOE, Pedro Sánchez, i del líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, signant l'acord programàtic del govern de coalició al Congrés, el 30 de desembre de 2019 (horitzontal)

Poques hores després que ERC i PSOE hagin arribat a un acord per la investidura de Pedro Sánchez, la Plataforma per la Llengua ha enviat un correu als seus socis amb el següent títol: “Pedro Sánchez fragmenta la llengua catalana”.

I ho fa justament després que es pogués comprovar que l’acord signat entre els republicans i els socialistes només estava redactat en castellà, la llengua del fort.

En aquest e-mail, Plataforma per la Llengua avisa que ha augmentat “el nombre de webs de l’Estat que diferencien català i valencià”. Especifiquen que només “el 2 % de les pàgines web vinculades a l’Administració General de l’Estat tenen versions completes i plenament operatives en llengua catalana” i afegeixen que “gairebé la meitat practiquen la fragmentació lingüística i tracten el català i el valencià com si fossin llengües diferents”.

Sota aquest greu context, han iniciat una campanya de recollides de firmes per a intentar revertir aquesta situació: ara mateix prop de 12.400 persones ja han demanat que les administracions públiques treballin conjuntament per la llengua catalana i aturin el secessionisme lingüístic.