Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Plataforma per la llengua alerta que “Pedro Sánchez fragmenta la llengua catalana”

|

- Publicitat -

Poques hores després que ERC i PSOE hagin arribat a un acord per la investidura de Pedro Sánchez, la Plataforma per la Llengua ha enviat un correu als seus socis amb el següent títol: “Pedro Sánchez fragmenta la llengua catalana”.

I ho fa justament després que es pogués comprovar que l’acord signat entre els republicans i els socialistes només estava redactat en castellà, la llengua del fort.

Publicitat

En aquest e-mail, Plataforma per la Llengua avisa que ha augmentat “el nombre de webs de l’Estat que diferencien català i valencià”. Especifiquen que només “el 2 % de les pàgines web vinculades a l’Administració General de l’Estat tenen versions completes i plenament operatives en llengua catalana” i afegeixen que “gairebé la meitat practiquen la fragmentació lingüística i tracten el català i el valencià com si fossin llengües diferents”.

Sota aquest greu context, han iniciat una campanya de recollides de firmes per a intentar revertir aquesta situació: ara mateix prop de 12.400 persones ja han demanat que les administracions públiques treballin conjuntament per la llengua catalana i aturin el secessionisme lingüístic.

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut