Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Pícnic per la República vol internacionalitzar les protestes col·lapsant la Sagrada Família

L’acció pretén mostrar als turistes el conflicte i asseguren que hi seran presents mitjans estrangers de ressò mundial

Redacció 17/10/2019
Acció de 'Picnic x la República' a l'estació de Sants de Barcelona

Ja han passat 4 dies des de la publicació de la venjança en forma de sentència contra l’independentisme de l’Estat espanyol i les protestes, manifestacions, accions i concentracions no minven.

De fet, demà divendres hi ha convocada una vaga general i, a més, és el dia que les Marxes per la Llibertat arriben a Barcelona.

També, el col·lectiu ciutadà i anònim Pícnic per la República va fer mofa amb la següent piulada: “Diuen que als treballadors de la Sagrada Família no els deixen exercir el seu dret a vaga, seria un bon lloc per a fer-hi un pícnic, no?”

I dit i fet, s’ha convocat un esmorzar a l’aire lliure a les portes d’accés al temple, visitat per milers de persones d’arreu del món cada dia.

En declaracions a La República, alguns dels seus coordinadors han explicat que la seguda “s’emmarca sempre sobre la base d’una acció noviolenta” i que tenen “la flexibilitat de l’aigua per evitar els bastons”. També remarquen que “l’objectiu d’aquesta acció és la notorietat internacional” i avisen que han contactat amb periodistes internacionals de mitjans de gran ressò mundial que seran presents a l’acció.

El Pícnic per la República també ha fet viral aquests dies un vídeo on difonen una “típica acció no violenta fàcil de fer a tot arreu”, amb imatges d’una cinquantena de persones creuant el pas de vianants davant la Caserna de la Guàrdia Civil de Puigcerdà tallant la carretera cap a França.