Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

Oriol Pujol ha ingressat aquesta tarda voluntàriament a la presó de Brians 2

Oriol Pujol ha ingressat voluntàriament aquest dijous a les 16 hores a la presó de Brians 2, segons han explicat fonts de la Secretaria de Mesures Penals del Departament de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 17/01/2019
Oriol Pujol

Oriol Pujol ha ingressat voluntàriament aquest dijous a les 16 hores a la presó de Brians 2, segons han explicat fonts de la Secretaria de Mesures Penals del Departament de Justícia. L’Audiència de Barcelona el va condemnar a una pena de dos anys i mig de presó pel cas de les ITV. L’exsecretari general de CDC va demanar substituir l’internament per treballs en benefici de la comunitat, però l’Audiència ho va rebutjar el 9 de gener passat i li va donar deu dies per ingressar a presó. Oriol Pujol no ha presentat recurs contra aquesta decisió i tampoc ha esgotat el termini.

Cal tenir en compte que Oriol Pujol va arribar a un acord amb la Fiscalia. La justícia espanyola volia sí o sí un Pujol entre reixes i va ser la moneda de canvi perquè Oriol Pujol, durant les negociacions, acabés acceptant una pena superior a dos anys (i per tant presó) per evitar que la seva dona també hi hagués d’ingressar. Acceptant la condemna, la seva parella, Anna Vidal, va rebre una pena de 15 mesos de presó substituïble pel pagament d’una multa de 83.000 euros.