Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Oriol Mitjà revela un pla de xoc preparat per a les residències

Assegura, a més, que Open Arms té tot un dispositiu preparat per ajudar als centres de gent gran i que s’espera “llum verda” per actuar

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/04/2020
El metge Oriol Mitjà

El metge Oriol Mitjà i una de les persones que coordina com a expert la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat ha explicat aquest matí a les xarxes socials una nova mesura preparada per actuar a les residències de gent gran, recintes especialment castigats per la Covid-19 i on ha causat més mortaldat la infecció.

El doctor explica que l’estratègia per “intensificar i accelerar el pla de xoc a les residències de gent gran” consisteix en fer molts tests i a rebre ajuda de l’ONG Open Arms.

Mitjà assegura que “algunes residències tenen més del 50% de persones infectades” i mostra una fotografia de tests “mireu foto d’ahir: la ratlla IgM és una infecció aguda, i la ratlla IgG és una infecció passada” on es poden veure les xifres de positius. Ell concreta les dades: “hi ha 290 residències amb almenys un positiu, on hi viuen un total de 20,000 avis”.

Sobre l’ONG d’Òscar Camps, Mitjà explica que “Open Arms té 30 equips (60 persones+30 vehicles) llestos per ajudar a la conselleria de Salut”. Perquè comencin a actuar, però, narra que “només esperem la llum verda de sortida”. Així doncs, amb l’ajuda de l’ONG, el metge assegura que “en 7 dies podríem visitar totes les residències afectades”.