Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Oriol Mitjà revela un pla de xoc preparat per a les residències

|

- Publicitat -

El metge Oriol Mitjà i una de les persones que coordina com a expert la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat ha explicat aquest matí a les xarxes socials una nova mesura preparada per actuar a les residències de gent gran, recintes especialment castigats per la Covid-19 i on ha causat més mortaldat la infecció.

Publicitat

El doctor explica que l’estratègia per “intensificar i accelerar el pla de xoc a les residències de gent gran” consisteix en fer molts tests i a rebre ajuda de l’ONG Open Arms.

Mitjà assegura que “algunes residències tenen més del 50% de persones infectades” i mostra una fotografia de tests “mireu foto d’ahir: la ratlla IgM és una infecció aguda, i la ratlla IgG és una infecció passada” on es poden veure les xifres de positius. Ell concreta les dades: “hi ha 290 residències amb almenys un positiu, on hi viuen un total de 20,000 avis”.

Sobre l’ONG d’Òscar Camps, Mitjà explica que “Open Arms té 30 equips (60 persones+30 vehicles) llestos per ajudar a la conselleria de Salut”. Perquè comencin a actuar, però, narra que “només esperem la llum verda de sortida”. Així doncs, amb l’ajuda de l’ONG, el metge assegura que “en 7 dies podríem visitar totes les residències afectades”.

Et pot interessar  Nova protesta de la Gent Gran a Mataró contra l'espoli espanyol i les seves conseqüències a la xarxa de Rodalies
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió