Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Òmnium respon a la censura de la JEC amb l’enganxada de 20.000 cartells contra el judici

Desplega 100 punts informatius per tot el país en una campanya per defensar el dret de manifestació i reunió, i els drets civils

|

- Publicitat -

La vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha participat aquest dissabte en una de les accions de voluntaris aquest cap de setmana per enganxar per tota Catalunya més de 20.000 cartells contra el judici de l’1-O amb la llegenda ‘Ens jutgen a totes’.

Aquesta acció critica el “judici a la democràcia” contra el president de l’entitat, Jordi Cuixart, i la resta d’acusats en el procés, i consideren que s’està jutjant el dret de manifestació i reunió, i els drets civils.

Publicitat

Òmnium també ha organitzat en tota Catalunya més de 100 punts informatius amb aquesta reivindicació, que Llansana ha resumit afirmant que l’Estat està fent una “campanya de criminalització” de la llibertat d’expressió.

Ha afirmat que es demostra amb el dictamen de la Junta Electoral contra l’ús a TV3 de les paraules ‘presos polítics’, ‘exili’ i ‘judici a la repressió’; i també amb el testimoniatge de guàrdies civils aquesta setmana el judici, on “han criticat els cartells on deia ‘Democràcia”.

I ha lamentat que, mentrestant, “la ultradreta gaudeix de tota impunitat per fer discursos antidemocràtics als carrers de Barcelona”, en al·lusió implícita a l’acte de Vox d’aquest mateix dissabte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut