Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Òmnium dona el tret de sortida al projecte solidari ‘Lliures’ per lluitar contra la pobresa i les desigualtats cronificades

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural, juntament amb la col·laboració d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i de Coop57, han donat el tret de sortida a una nova campanya del projecte ‘Lliures‘, el qual té l’objectiu de recollir fons per a iniciatives que treballen per combatre la pobresa i les desigualtats cronificades.

A Catalunya, el 37% de les persones viu sota la precarietat, mentre que el 29% ho fa en risc d’exclusió social, i un 41% té problemes per arribar a final de mes. Unes xifres que reflecteixen la cruesa de la realitat, agreujada en aquest darrer any per la inflació derivada de la crisi d’Ucraïna.

Publicitat

Davant aquestes alarmants xifres, les tres entitats, sota el lema ‘Perquè ningú pengi d’un fil, construïm xarxa’, conviden la societat a crear un fons econòmic i social estable. Aquest fons ha de permetre donar suport a projectes socials d’arreu del territori que responen a problemàtiques tan greus com la pobresa cronificada agreujada per l’atur, la infància en risc, el dret a un habitatge digne, o l’emergència alimentària.

El projecte accepta aportacions econòmiques recurrents o puntuals, que van des dels 20 euros als 100, o a la quantitat que esculli la persona que fa el donatiu. En l’edició 2022, el Projecte Lliures va destinar 171.000 € a set projectes innovadors, emancipadors i transformadors d’arreu del territori.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut