Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Obsessió unionista per TV3: Hisenda li reclama prop de 125 milions d’euros

La CCMA no comparteix el criteri aplicat per la inspecció i presentarà les al·legacions i recursos administratius corresponents

Avatar
Agències 24/10/2019
El director de TVC, Vicent Sanchis

TV3 al punt de mira de les clavegueres de l’Estat. Un nou 155 segur que la intervindria i faria claudicar als interessos del règim espanyol els mitjans públics catalans.

La CCMA ha rebut finalment les actes d’inspecció de l’Agència Tributària corresponents a la reclamació de l’IVA pel període que va del gener del 2015 a l’octubre del 2017. En concret, es reclamen 102.652.383 d’euros en concepte d’IVA més 13.156.597 euros d’interessos de demora. A aquesta quantitat, cal afegir l’import de les devolucions a la CCMA d’aquest mateix període que van quedar pendents de retornar i que són 8.955.875 euros. En definitiva, el cost total que suposa per a la Corporació aquest segon període del conflicte de l’IVA és de 124.764.854. La CCMA ha signat l’acta amb disconformitat, ja que no comparteix el criteri aplicat per la inspecció, i presentarà les al·legacions i recursos administratius corresponents.

Segons un comunicat de l’ens, les actes d’Hisenda modifiquen les quotes de la CCMA d’acord amb el criteri que les aportacions que rep regularment de la Generalitat de Catalunya per finançar la seva activitat constitueixen una contraprestació de servei i, en conseqüència, comporten l’obligació de facturar l’import equivalent amb repercussió d’IVA.

La inspecció, per la CCMA, no atribueix a la Corporació la responsabilitat tributària perquè entén, al seu criteri, que l’ens públic audiovisual ha fet una “interpretació errònia disculpable”.

Relacionats