Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Nova matussera maniobra per apartar Paluzie de la presidència de l’ANC

Comença a ser un problema l'Assemblea pels 'processistes'?

|

- Publicitat -

Fa unes setmanes, des de La República, us anunciàvem l’intent d’apartar Elisenda Paluzie de la presidència de l’ANC perquè els partits no poden controlar-la com voldrien. Avui podríem haver viscut un nou i lamentable episodi d’aquestes intencions.

És un fet conegut dins el món independentista que l’ANC és un instrument tan potent i mobilitzador que les formacions polítiques sobiranistes hi volen poder ficar cullerada sense massa impediments. Això passa, sense dubte, per a tenir garantits uns controls i accessos al Secretariat Nacional de l’ANC.

Publicitat

Davant una nova filtració que carrega contra la presidenta, en aquest cas publicada al Nació Digital, fonts properes del Secretariat Nacional han desmentit a La República que ara mateix s’hagi promogut una estratègia solida per fer fora Paluzie: “són persones partidistes que sempre perden les votacions als plenaris. Ens tenen ganes”.

Segons Nació Digital, ara mateix hi ha sobre la taula un document que demanaria apartar Paluzie del capdavant de l’Assemblea i forçar unes noves eleccions. Segons el diari citat, coordinadors del Barcelonès i Gironès de l’ANC “han impulsat un document crític amb l’estratègia política de l’entitat per forçar canvis als estatuts i convocar eleccions internes”. Un moviment que vol fer fora de l’ideari de la presidència de l’ANC l’estratègia unilateral per apostar per a altres alternatives que en aquests moments lideren sectors propers a ERC i PDeCAT.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut