Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Mig miler de persones mostren suport a Borràs en un dinar a Manresa

La líder de Junts insisteix que el seu cas s'emmarca en la "persecució política" i avisa que continuarà "lluitant"

|

- Publicitat -

Bany de masses a Laura Borràs. Fins a 500 persones s’han congregat per mostrar suport a la presidenta de Junts en un dinar al Palau Firal de Manresa per fer-li costat després de la condemna del TSJC. Borràs ha estat acompanyada del president Quim Torra, Francesc de Dalmases, Jordi Pesarrodona, Jaume Alonso-Cuevillas, Aurora Madaula i Antoni Castellà, entre d’altres.

Borràs ha insistit que el seu cas s’emmarca en la “persecució política” La mateixa setmana que la Mesa del Parlament ha presentat al·legacions perquè la Junta Electoral Central (JEC) no li retiri l’escó, Borràs ha assegurat que els seus drets s’han vist vulnerats des que se la va suspendre com a diputada i, per tant, com a presidenta de la cambra.

Publicitat
Et pot interessar  Borràs dispara contra Vergés acusant-la d'haver vulnerat els seus drets "deliberadament, injustament i antidemocràticament"

Borràs ha estat condemnada per un delicte de prevaricació administrativa i d’un delicte continuat de falsedat en document oficial, a més de ser considerada inductora d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil, durant la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Davant d’aquesta sentència, diversos partits han sol·licitat a la JEC que li retiri l’acta de diputada, però l’òrgan electoral ha demanat abans al Parlament que hi digui la seva.

Tanmateix, la dirigent de Junts s’ha mostrat determinada “continuar lluitant”. “Plantar cara és l’opció que jo he triat”, ha resumit, tot fent una crida a “combatre” aquestes “injustícies” que busquen acabar amb el lideratge independentista. “L’objectiu és apartar-nos a tots aquells que perseverem en el camí del mandat de l’1 d’octubre“, ha dit, agraint les mostres de suport.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut