Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

MÉS per Mallorca reclama gestionar els aeroports de les Balears per aturar “l’espoli d’Aena i l’Estat espanyol”

|

- Publicitat -

El partit d’esquerres MÉS per Mallorca reclama que sigui el Govern de les Balears el que faci la gestió dels aeroports de les illes, després de fer-se públic el milionari benefici que les infraestructures han generat a Aena. Amb tot, el principal objectiu de la formació amb aquesta demanda és acabar “l’espoli d’Aena i l’Estat espanyol”.

Els aeroports de les Balears han generat, des de gener fins a setembre, 100 milions d’euros en beneficis, dels quals “les Illes se’n veuen zero beneficiades“, segons ha afirmat MÉS Mallorca a dBalears. “Aquests beneficis se’n van i sols tornen destinats a ampliar els mateixos aeroports, no a donar resposta a les necessitats de les Illes Balears. Es fa urgent exigir la gestió dels ports i aeroports -les entrades de ca nostra- i posar fi a aquest sistema pervers i colonial”, manifesta el portaveu del partit al Parlament, Josep Ferrà.

Publicitat

El portaveu de l’agrupació ha fet un llistat de totes les polítiques que podrien finançar-se amb els beneficis dels aeroports en cas que el govern balear en tingués la gestió, i que busquessin, per exemple, protegir els ciutadans de les Illes davant la crisi energètica i la inflació desmesurada.

El partit ecosobiranista, que el mes de juliol ja demanava limitar el nombre de vols de l’aeroport de Palma, reclama així “aturar la presa de pèl a la ciutadania de les Illes i assumir, per part de les institucions illenques, la gestió de les portes d’entrada a casa nostra”.

 

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG
Publicitat

Opinió

Minut a Minut