Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Més estudiants estrangers que aprenen català: la UPF dobla els estudiants matriculats en un any

El nombre d'estudiants de fora de Catalunya que han participat en aquestes formacions ha experimentat un creixement del 90%

|

- Publicitat -

El nombre d’estudiants estrangers matriculats a cursos de català continua creixent. Després que la Universitat de Barcelona fes públic l’èxit del seu programa d’acollida de llengua i cultura catalana, que va aconseguir doblar el nombre d’estudiants de fora de Catalunya que es matriculen a cursos de català, ara és la Universitat Pompeu Fabra la que comparteix també les xifres d’estudiants internacionals matriculats en cursos de català.

La UPF ha informat que, igual que la UB, el nombre d’estudiants estrangers que s’han matriculat a cursos per aprendre la llengua catalana s’ha duplicat, passant dels 261 estudiants matriculats el curs passat a 613 aquest curs. En termes globals, els estudiants de fora de Catalunya (estrangers i de la resta de l’Estat) que han participat en aquestes formacions ha experimentat un creixement del 90%, de 469 s’ha passat a 888. A més, la universitat també informa que durant el curs 2022-2023, 1.236 persones han assistit a aquestes sessions, una xifra que suposa un increment del 93% respecte al curs anterior, i la dada més alta mai anotada per la universitat.

Publicitat

La UPF atribueix les bones dades a l’ampliació de l’oferta, amb 48 cursos adreçats tant a la comunitat universitària com al públic extern. Alhora, han indicat que aquestes dades reforcen i posen de manifest el bon funcionament del Programa d’acollida cultural i lingüística de la UPF, anomenat Catalan Landing Programme, que es va posar en marxa ara farà deu anys.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025
Publicitat

Opinió

Minut a Minut