Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un any i el doble d’estudiants estrangers matriculats a cursos de català: els resultats de la UB després d’implementar el Pla d’acollida de llengua

La xifra d'estudiants matriculats a cursos de català ha augmentat fins als 604, dels quals 472 són estudiants internacionals

|

- Publicitat -

Encara hi ha esperança per la llengua catalana. La Universitat de Barcelona (UB), que va engegar el Pla d’acollida de llengua i cultura catalanaha fet públics els resultats d’aquest programa un any després de la seva implementació, els quals són notòriament satisfactoris. Segons ha informat la universitat, en només un any ha aconseguit doblar el nombre d’estudiants de fora de Catalunya que es matriculen a cursos de català.

El curs 2021-2022, hi havia un total de 264 estudiants estrangers matriculats a cursos per aprendre la llengua catalana. Un any després, en el que és el curs 2022-2023, la xifra d’estudiants matriculats a cursos de català ha augmentat fins als 604, dels quals 472 eren estudiants internacionals que feien una estada temporal o llarga a la UB, mentre que 132 provenien de diversos indrets de l’estat espanyol. Entre els estudiants estrangers, destaca l’elevada presència d’estudiants procedents d’Alemanya i d’Itàlia, amb 77 i 73 inscrits, respectivament.

Publicitat

El Pla d’acollida de llengua i cultura catalana es complementa amb el Pla de llengües, en el que s’emmarca una campanya per regularitzar l’acreditació lingüística del professorat del centre. El pla inclou activitats culturals i d’intercanvi entre els estudiants i visites a museus, així com la iniciativa de la Borsa d’intercanvi lingüístic, per crear parelles lingüístiques que volen practicar la llengua catalana.

Et pot interessar  'Alhora' presenta el seu pla de xoc pel català amb sis mesures per fomentar la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut