Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Més detalls sobre l’espionatge a Pedro Sánchez: Va coincidir amb els indults i la crisi amb Rabat

Els atacs es van realitzar en un moment clau per l’executiu espanyol pel que fa a les relacions amb Catalunya i el Marroc

Redacció 02/05/2022
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l'acte al Liceu del 21 de juny del 2022 on ha anunciat la data en què el Consell de Ministres aprovarà els indults.

La Moncloa ha anunciat que els telèfons del president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han estat infectats amb el programari Pegasus. Concretament, el maig i juny de 2021, una data que coincideix amb el moment en què Sánchez havia de decidir si indultava els líders independentistes, com recorda Público.

El 28 de maig el cap de l’executiu espanyol es mostrava a favor de “la mesura de gràcia” als polítics catalans i el 21 de juny anunciava que s’aprovarien els indults en el següent Consell de Ministres.

Així mateix, aquell mes va estar marcat per l’escalada de tensió amb el Marroc que va suposar una arribada massiva de migrants a Ceuta. Va ser la resposta del regne de Mohamed VI a l’ingrés en un hospital espanyol i sota identitat falsa del líder del Front Polisario, Brahim Gali.

Com hem explicat, aquesta informació ha despertat les presses del Gobierno, qui havia ignorat i justificat l’espionatge massiu a l’independentisme.