Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Marlaska respon a ERC que els policies condecorats per l’1-O i són per “fets concrets i adequats”

Bassa qualifica els agents de “violents i feixistes amb uniforme”

Avatar
Agències 20/05/2020
Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés

La diputada d’ERC al Congrés Montse Bassa ha retret al govern espanyol que “hagi condecorat policies per utilitzar la violència” durant l’1-O i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat que quan s’han concedit ha estat per “mèrits” i que són “personals, per fets concrets i segur que adequats”. En la sessió de control, Bassa ha criticat que mentre hi ha demòcrates a la presó, l’executiu espanyol condecori “violents i feixistes amb uniforme”. “Les generalitzacions són perilloses”, ha replicat Marlaska, que ha reivindicat els “cossos de seguretat democràtics que garanteixen les llibertats del conjunt de ciutadans” en ple confinament.
Bassa ha dit que mentre el moviment independentista està “orgullós del pacifisme”, el govern espanyol demostra que està “orgullós de la violència” amb l’atorgament de condecoracions a policies que haurien participat al dispositiu per l’1-O.

Marlaska ha negat que hi hagi hagut cap expedient de caràcter general de condecoracions per haver participat en aquesta operació i ha assegurat que “el que s’hagi concedit és per mèrits personals i per fets concrets i segur que han estat adequats”. També ha instat Bassa a “mirar al futur” i ha recordat que aquests fets van passar fa dos anys, “en una altra legislatura i amb un altre govern”. La diputada republicana ha replicat que les condecoracions s’han atorgat ara.