Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Majó lamenta que ningú ha rendit comptes sobre l’actuació de Defensa a l’Afganistan

El director de l’Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics ha lamentat que no s’hagin donat explicacions de l’actuació de l’exèrcit a l’Afganistan i critica el cost de vides, però també econòmic, que el conflicte afganès està tenint

Redacció 13/08/2021

Adam Majó Garriga, l’actual director de l’Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics ha fet una piulada comentant l’actuació d’Espanya en el conflicte bèl·lic a l’Afganistan.

Majó ha criticat l’opacitat de Defensa a l’hora de parlar sobre les operacions que s’han fet en aquest país. Ha explicat que 109 militars espanyols han mort en aquesta guerra, però que també “han matat un nombre indeterminat, però elevat, d’afganesos”.

Ha condemnat que s’han gastat milions d’euros públics i que ningú ha donat explicacions sobre quins resultats s’ha obtingut amb aquests diners i ha lamentat que gairebé ningú les exigeixi.

El conflicte afganès ha donat un tomb recentment perquè el bàndol talibà ha guanyat territori, per la qual cosa la ministra de Defensa, Margarita Robles, ja ha dit que l’onze de setembre es retiraran la totalitat de tropes espanyoles a Afganistan.