Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’unionisme radical evita fer el ridícul i desconvoca la manifestació de diumenge a Barcelona

L'organització ofereix excuses de mal pagador per a justificar-se

|

- Publicitat -

PP i Ciudadanos havien convocat una manifestació per aquest diumenge a Barcelona per “defensar la Constitució espanyola”. L’entitat espanyolista Espanya i Catalans una de les responsables de la mobilització, l’ha desconvocat. En un comunicat de premsa, l’organització ha destacat que tant aquesta mobilització com la del diumenge 10 de febrer a Madrid han estat “factors determinants” en l’anunci d’eleccions anticipades i asseguren que se senten “satisfets” amb la feina feta. D’altra banda, alerten que esperen el “moment oportú” per “mobilitzar la societat en defensa d’Espanya”, i expliquen que el bloc d’entitats convocants “tindrà continuïtat”. La manifestació de diumenge comptava amb el suport de diverses entitats espanyolistes així com Convivència Cívica Catalana, Coordinadora per Tabarnia, Somatemps i els partits Cs, PP, Vox i UPYD, entre altres organitzacions.

En aquest comunicat, l’entitat constata que “el separatisme no cessarà en els intents desestabilitzadors” i assegura que no “comprendrà el pes de la llei” en les sentències judicials. En aquest sentit, afirmen que tornaran a mobilitzar-se “en defensa d’Espanya”. Així, celebren poder “influir” en decisions que caminin cap a aquest objectiu i consideren que el seu paper ha estat el de “nexe” de totes les entitats.

Publicitat

Cal recordar, però, que diumenge passat la manifestació a Madrid només va poder mobilitzar 45.000 persones segons la delegación del Gobierno malgrat tenir un poder de convocatòria molt ampli i oferir autocars i dinars als manifestants. La por a fer el ridícul de la ultradreta i l’unionisme ara que ja oficialment estem en precampanya, ha estat, segur, determinant per a decidir no dur a terme aquesta mobilització. Un altre fet és que el dissabte hi ha convocada una manifestació independentista que eclipsaria la de diumenge. Tot plegat, excuses de mal pagador.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut