Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

L’unionisme catalanista, entossudit a presentar-se a les eleccions

Duran i Lleida ja va fracassar amb Unió i es va quedar sense representació a les eleccions del 2015

Avatar
Agències 22/02/2020
El Consell Nacional d'Units per Avançar, amb Ramon Espadaler i Albert Batlle, entre d'altres, en una imatge del 22 de febrer (horitzontal)

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dissabte que la formació veu com una “obligació política i ètica” explorar la “viabilitat de propostes electorals” alternatives al PSC, i ha situat el grup de Poblet com un dels més “interessants”. En una declaració a mitjans, Espadaler ha dit que cal donar una “resposta” a un electorat que té “sensibilitat catalanista, i també sobiranista” però que “divergeix molt” de les polítiques socioeconòmiques de l’actual Govern, especialment en matèria de fiscalitat, habitatge o educació. Segons Espadaler, algunes polítiques sectorials del Govern estan “dictades per l’ala més dogmàtica de l’esquerra” i mostren “hostilitat amb l’escola concertada”.

Espadaler ha admès que ja hi ha hagut “converses” amb l’entorn del grup de Poblet, i que el Consell Nacional d’Units per Avançar ara haurà d’explorar l’opció de formar un punt de trobada electoral.

“Ens obrim a la possibilitat de treballar alternatives electorals al PSC”, ha defensat Espadaler, que ha remarcat que, malgrat tot, l’aliança amb els socialistes ha estat “molt positiva”.

En aquest sentit, ha dit que aquest nou possible espai electoral estaria format per persones catalanistes i fins i tot sobiranistes que “veuen que les coses s’han de conduir pels camins de la legalitat”. La seva principal coincidència, ha afirmat el secretari general d’Units per Avançar, seria pel que fa a les polítiques socioeconòmiques que consideren que cal aplicar.