Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

L’ombra de la negligència plana sobre l’Estat: Ja han mort 5 reclusos per Covid-19 a les presons

Els presos polítics no poden passar el confinament al seu domicili sota la coerció i amenaça als funcionaris de presons del TS

Redacció
Redacció 25/04/2020
Pla general dels vehicles amb familiars entrant a Lledoners. Imatge del 15 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Les presons catalanes van descartar que els nou presos polítics catalans es confinessin a casa seva durant la pandèmia del nou coronavirus després de les amenaces del Tribunal Suprem espanyol, que va coaccionar els funcionaris advertint-los que podien prevaricar si els presos polítics sortien de la presó han tingut el seu efecte.

El fet d’alleugerir la xifra d’interns en una pandèmia és quelcom recomanat per l’OMS i que països que en teoria tenen democràcies més febles com el Marroc han confinat a casa seva fet de manera massiva a presos que no representen un perill per a la societat tal com us explicàvem en aquesta notícia.

Ara, malgrat la negativa, els presos polítics corren el perill de passar la pandèmia a la presó ja no només per un possible contagi sinó pel mal ambient que es crea als centres penitenciaris, amb més tensions i baralles. Ara només faltava conèixer que durant les últimes setmanes, a les presons de l’Estat, ja són cinc les persones de l’àmbit penitenciari que han perdut la vida, han informat fonts de Instituciones Penitenciarias.

Les mateixes fonts detallen, a més, que ja hi ha 290 els casos positius registrats entre treballadors (240) i interns (50), dels quals 50 treballadors s’han recuperat i 11 interns han rebut l’alta hospitalària.