Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Marroc deixa en evidència Espanya: Indulta a 5.600 presos pel coronavirus

|

- Publicitat -

Espanya va quedar retratada quan va denegar el confinament domiciliari als presos polítics i, de retruc, a molts altres que, com a dany col·lateral, també tenien vigent l’aplicació de l’article 100,2 del règim penitenciari.

Fins i tot, el TS va amenaçar als funcionaris en confiscar-los un possible delicte de prevaricació si els deixava sortir, com si es tractés d’una dictadura.

Publicitat

Ara, el veí del sud d’Espanya els ha deixat en evidència. El rei Mohammed VI ha concedit aquest diumenge la gràcia reial a 5.654 presos com a mesura preventiva per evitar l’expansió del nou coronavirus. La gràcia real s’atorgarà de forma progressiva i els presos s’hauran de sotmetre a “proves mèdiques” i a una quarantena domiciliària, segons ha informat el Ministeri de Justícia del país àrab.

Altres països aixequen les vergonyes a Espanya

Marroc se suma a països com Tunísia, on el president, Kais Said, va indultar el 31 de març a 1.400 presos, i Algèria, el cap d’Estat, Abdelmayid Tebún, va indultar dimecres a 5.037 detinguts. També a Líbia, el Govern d’Unitat Nacional, amb seu a Trípoli, va alliberar el 30 de març a 466 presos.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut