Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

El Marroc deixa en evidència Espanya: Indulta a 5.600 presos pel coronavirus

L’Estat espanyol, en canvi, va amenaçar a través del TS als funcionaris que gosessin permetre als presos polítics passar el confinament a casa seva

Redacció
Redacció 07/04/2020
El rei Mohamed VI no rebrà Pedro Sánchez en la propera visita del mes de febrer.

Espanya va quedar retratada quan va denegar el confinament domiciliari als presos polítics i, de retruc, a molts altres que, com a dany col·lateral, també tenien vigent l’aplicació de l’article 100,2 del règim penitenciari.

Fins i tot, el TS va amenaçar als funcionaris en confiscar-los un possible delicte de prevaricació si els deixava sortir, com si es tractés d’una dictadura.

Ara, el veí del sud d’Espanya els ha deixat en evidència. El rei Mohammed VI ha concedit aquest diumenge la gràcia reial a 5.654 presos com a mesura preventiva per evitar l’expansió del nou coronavirus. La gràcia real s’atorgarà de forma progressiva i els presos s’hauran de sotmetre a “proves mèdiques” i a una quarantena domiciliària, segons ha informat el Ministeri de Justícia del país àrab.

Altres països aixequen les vergonyes a Espanya

Marroc se suma a països com Tunísia, on el president, Kais Said, va indultar el 31 de març a 1.400 presos, i Algèria, el cap d’Estat, Abdelmayid Tebún, va indultar dimecres a 5.037 detinguts. També a Líbia, el Govern d’Unitat Nacional, amb seu a Trípoli, va alliberar el 30 de març a 466 presos.