Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’Institut Ramon Llull impulsa un debat per definir els objectius estratègics de la cultura catalana en el seu diàleg amb el món

|

- Publicitat -

Amb motiu dels 20 anys de la seva creació, l’Institut Ramon Llull inicia imulsa un debat estratègic per definir els nous objectius de la cultura catalana en el seu diàleg amb la resta del món.

L’IRL pretén analitzar el canvi de context que s’ha produït en la creació, la literatura o la llengua per fixar noves fites de la cultura, d’acord amb els reptes actuals. Així mateix, l’Institut posa en marxa FOMO_IRL, un espai participatiu per interpel·lar el sistema cultural català i que s’articularà a través d’un cicle de debats, que comença aquest dilluns.

Publicitat

FOMO_IRL té la voluntat de jugar amb les paraules i que la cultura catalana sigui present en la conversa global, tot fent referència a la por de quedar al marge i a la necessitat d’ocupar un espai en el món real, que coincideix amb l’acrònim del Llull.

Segons explica el director del Llull, Pere Almeda, “volem definir, a partir de veus molt diverses, quins són els reptes que ens hem de plantejar com a cultura en la nostra relació amb el món pels propers 10-15 anys”. Almeda ha apuntat que és pertinent que cada cert temps les institucions reflexionin sobre el context sobre el qual han d’actuar, per tal de contrastar els propòsits i motius pels quals foren creades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut