Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Ibex-35 és el responsable del 90% de les emissions d’efecte hivernacle a l’Estat

|

- Publicitat -

Les empreses de l’Ibex-35 espanyol tornen a quedar retratades. En altres paraules, les barroeres campanyes de “conscienciació”, “transformació verda” i “cura del medi ambient” d’aquestes empreses han quedat en evidència després que l’Observatori de la Sostenibilitat (OS) i la plataforma Talent per al Futur (TPEF) hagi publicat les dades de contaminació de les 35 empreses que més cotitzen a l’Estat.

De fet, aquestes companyies són les responsables de l’emissió del 90% dels gasos d’efecte hivernacle emesos a l’atmosfera. Per tant, s’estaria parlant d’una xifra al voltant de 76 milions de tones de CO₂ que aquestes empreses emeten. Així, aquestes dades posen de manifest que les campanyes mediambientals, amb un caire propagandístic d’aquestes empreses, tenen més forats que un colador.

Publicitat

Concretament, el diari Público ha desmentit d’aquestes campanyes de rentada de cara mediambiental mostrant l’emissió de tones directes i indirectes, amb unes xifres que fan esfereir.

Sorprenentment, les empreses que tenen “l’orgull” de presidir aquestes campanyes són les mateixes que treuen pit d’estar, i citem literalment el seu reclam publicitari, “liderant la transformació energètica”.

Repsol, Iberdrola i Endesa, a més d’afrontar les crítiques per l’augment “poc ètic i abusiu” en el preu de l’electricitat, són qui ostenta un lloc prominent en aquesta llista de contaminació.

Com no podria ser d’una altra manera, l’empresa “Actividades de Construcción y Sevicios”, presidida pel “flamant” Florentino Pérez, també té el seu “lloc d’honor” a la llista.

Aquesta companyia, que encara està superant els cops de cua judicials del Cas Castor, el novembre va veure augmentar els seus beneficis nets respecte a l’any anterior un 24,7%. Indubtablement, aquesta xifra demostra que la crisi provocada per la pandèmia no afecta de manera igual a totes les companyies.

Et pot interessar  Eixample Respira porta al Síndic i al Tribunal de Comptes europeu la "inacció" de l'ajuntament contra la contaminació

Tant l’Observatori de la Sostenibilitat com Talent per al Futur han apuntat que les lleis són encara molt laxes. De manera que demostren que en l’àmbit judicial el marc d’actuació és encara reduït. No obstant això, permetrà vigilar aquestes empreses, perquè no puguin continuar mentint amb impunitat amb campanyes propagandístiques de fireta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut