Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

L’Estat torna a vetar la Generalitat al fòrum de la Unió pel Mediterrani a Barcelona

|

- Publicitat -

El Gobierno ha decidit, per segon any consecutiu, no convidar a la Generalitat de Catalunya a la inauguració del Fòrum Regional de la Unió pel Mediterrani, dijous que ve a Barcelona.

Fonts del Ministeri d’Afers Exteriors han explicat a Europa Press que s’ha actuat igual que en 2018. La invitació la fan conjuntament el Govern espanyol i la UpM.

Publicitat

Ja fa un any, fonts diplomàtiques van explicar que en una cita amb representants d’Estats no és habitual que participin autoritats “locals o regionals”. No obstant això, en altres ocasions sí hi va haver una salutació inicial del vicepresident de la Generalitat.

El 2018, després de les protestes del Govern català, el ministre d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, va admetre sense embuts que no s’havia convidat a Quim Torra per no donar-li “un escenari apropiat perquè seguís dilapidant el bon nom d’Espanya” i distorsionant, a més, la mateixa reunió.

També va dir que el 2017 va ser el mateix Carles Puigdemont què “es va autoconvidar” a l’esdeveniment. Puigdemont va dedicar als assistents una salutació on va parlar de Catalunya com a “país d’acollida” i “soci compromès” amb els desafiaments europeus.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut