Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Estat empastifa l’estratègia del Govern sobre el desconfiadament de menors

|

- Publicitat -

El Gobierno de Pedro Sánchez després d’uns dies d’incertesa, finalment ha copiat les idees transversals del pla de la Generalitat per a iniciar un desconfinament progressiu començant pels menors d’edat, tal com us hem explicat en aquesta notícia. Però la gestió nefasta del Gobierno s’evidencia fins i tot en la còpia, que també està mal feta.

Segurament, fruit de la improvisació i d’anar a remolc del pla català, la Moncloa ha tirat pel dret en alguns dels aspectes que la Generalitat feia dies que preparava sobre aquest desconfinament als menors de 18 anys en un informe capitanejat pel metge Oriol Mitjà.

Publicitat

Per una banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat que el govern espanyol plantegi que els menors només puguin sortir al carrer per fer les mateixes activitats permeses per als adults, i ha lamentat que la proposta no permeti que puguin passejar. “Nosaltres vam dir que era per poder caminar, no per omplir els nostres establiments, no per posar-hi més gent i tensió”, ha indicat la consellera, que ha demanat a l’Estat que justifiqui aquesta mesura. “No ens semblava que aquesta fos la idiosincràsia, ens semblava que era per procurar la salut d’infants i adolescents, no perquè acompanyin els pares a comprar”, ha insistit Vergés, que ha dit que intentaran dirimir aquesta “contradicció” amb els responsables de Salut Pública del govern espanyol.

Per l’altra, la a consellera de Presidència i portaveu de Govern, Meritxell Budó, ha reconegut aquest dimarts que el Govern central és qui decideix i qui té les competències per decretar el desconfinament, però ha demanat que es tingui en compte el pla que elaborarà el Govern basat en l’informe encarregat a l’investigador Oriol Mitjà.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut