Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Gobierno copia finalment el pla de desconfinament pels menors de la Generalitat

|

- Publicitat -

La ministra portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, diu que els adolescents d’entre 14 i 18 anys podran sortir i per fer les activitats permeses al decret d’estat d’alarma sense acompanyament. Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, Montero ha concretat que la mesura “d’alleujament” que s’inclourà a la pròrroga de l’estat d’alarma només afecta els infants de menys de 14 anys perquè els majors ja gaudien d’aquesta possibilitat. En aquest sentit, ha dit que “un nen de 4 o 5 anys no pot anar a comprar el pa sol però els de 15 o 16 anys ja ho han estat fent i, per tant, ho podran seguir fent sense inconvenients”.

Montero ha remarcat que cal responsabilitat i que els infants hauran d’anar acompanyats pels adults amb qui conviuen. En qualsevol cas, ha negat que es pugui sortir a l’exterior per fer passejos sense justificar.

Publicitat

Rectificació i còpia al pla de la Generalitat

Aquesta concreció sobre les persones d’entre 14 i 18 fa que el Gobierno acabi abraçant l’estratègia plantejada per la Generalitat fa uns dies o i que, com és habitual, en un primer moment va ser criticada. Les crítiques no van tardar des de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Chakir el Homrani va criticar que el govern espanyol pogués deixar a casa els adolescents de 12 a 18 anys. Fins i tot un informe de l’ONG Save the Children recomanava que s’iniciessin les sortides dels menors amb alguns consells com que siguin d’una hora i en un radi d’un quilòmetre. Finalment, la Gobierno ha tornat a fer el que la Generalitat tenia previst.

Sortides sí, però controlades

Finalment el Gobierno ha introduït totes les franges d’edat de menors per al desconfinament tal com preveia la Generalitat però el pla del Govern català era un xic més ambiciós: la consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat que el govern espanyol plantegi que els menors només puguin sortir al carrer per fer les mateixes activitats permeses per als adults, i ha lamentat que la proposta no permeti que puguin passejar. La consellera crec que això és “posar més gent i tensió” als establiments i que “n ens semblava que aquesta fos la idiosincràsia, si no que era per procurar la salut d’infants i adolescents”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut