Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Esquerra Independentista convoca una manifestació “estàtica” a Barcelona

|

- Publicitat -

L’Esquerra Independentista organitza una manifestació “estàtica” per la Diada a Barcelona, amb totes les mesures adaptades a la situació sanitària. La CUP i Arran creuen necessari que continuï la mobilització per “capgirar el model davant l’agreujament de la crisi social i econòmica” tot i el coronavirus i per això criden a adaptar totes les mesures necessàries per poder-ho fer. Així, convoquen una mobilització al passatge Lluís Companys de Barcelona a les set de la tarda, on es limitarà l’espai, caldrà deixar distància entre manifestants, s’haurà de fer ús de la mascareta i es prendrà la temperatura als assistents abans d’accedir a la zona. A més, l’accés es controlarà mitjançant un codi QR que es difondrà per les xarxes socials.

L’endemà de la remodelació del Govern, l’Esquerra Independentista critica que tot i la situació l’executiu de Quim Torra viu “més preocupat per les seves pugnes, les batalles internes i partidistes que per plantejar una sortida possible”. La portaveu d’Arran, Adriana Roca, ha valorat que la Generalitat ha estat incapaç de fer “una gestió coherent”: “Ha estat reclamant la recuperació de competències per acabar fent exactament el mateix que fa el govern espanyol”, ha dit.

Publicitat

En una roda de premsa al Fossar de les Moreres, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Maria Rovira, ha rebutjat els “pedaços” per solucionar aquesta situació: “Cal capgirar el model de dalt a abaix”, ha reblat. Per això ha garantit que les manifestacions d’enguany seran “amb totes les mesures sanitàries imprescindibles” per mantenir “el dret a protesta, que no pot prendre ningú”.

L’accés estarà limitat, es vigilarà que hi hagi una distància de dos metres entre manifestants i que duguin mascareta. Mitjançant l’ús de codi QR, es controlarà l’accés a la zona per garantir l’aforament -que no han concretat de quina capacitat és- i es prendrà la temperatura als assistents. Una vuitantena de militants vetllaran perquè es compleixin totes aquestes mesures.

Et pot interessar  La CUP escollirà les llistes electorals del 12-M amb una votació telemàtica a finals de març

La manifestació reclamarà un canvi de model per posar “la vida al centre”: “Un model de serveis públics, de treball segur, de dret a l’habitatge, d’autodeterminació i plena independència per sortir d’aqeusta crisi”.

En aquest mateix espai s’organitzarà l’acte polític habitual. A banda d’aquesta convocatòria, l’Esquerra Independentista farà una manifestació juvenil al matí, a les 10.30 hores pel carrer Ferran de Barcelona (que també es farà conservant les distàncies). També preparen un acte polític a Lleida, un altre a Reus i un altre a Girona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut