Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les restriccions d’aigua per la sequera entren en vigor a 224 municipis

|

- Publicitat -

L’episodi de sequera que Catalunya travessa des de fa diversos mesos, i que s’ha agreujat darrerament, ha obligat l’executiu català a imposar una sèrie de mesures que garanteixin l’abastiment d’aigua i en redueixin el consum. Així, un total de 224 municipis catalans començaran a aplicar les restriccions d’aigua a partir d’aquest mateix dijous, 2 de març.

La principal mesura que s’estableix és la reducció de la dotació d’aigua mitjana de 230 litres per habitant i dia, incloent-hi les activitats econòmiques i comercials.

Publicitat

L’ús d’aigua potable per ompliment es limita a reomplir parcialment piscines amb sistemes de recirculació de l’aigua (en quantitats indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària), mentre que en centres educatius només es permet l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres. No s’aplica cap restricció a les piscines d’aigua de mar que s’omplen i buiden sense connexió a les xarxes.

També es restringeix l’ús d’aigua per a activitats agrícoles, industrials i lúdiques. S’estableix un 40% de reducció de l’aigua per a usos agrícoles, i un 15% per a usos industrials. De cara els usos lúdics, s’estableix una reducció del 15% en “usos assimilables” i d’un 50% en el reg. De fet, es prohibeix regar en zones verdes públiques i privades, aplicant-hi el reg de supervivència (només es manté a la pràctica federada de l’esport en les quantitats mínimes necessàries), i queda flagrantment prohibit netejar els carrers amb aigua potable.

Les fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements estètics que emprin aigua tampoc no podran omplir-se, i només es permetrà en aquells llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica.

Tal com va indicar la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, fa 29 mesos que “no plou com hauria de ploure”; malgrat que ella va voler treure ferro a la problemàtica assegurant que “no hauria de caure ni una gota” al llarg d’un any sencer per tal d’aplicar restriccions més severes, la realitat és que les reserves d’aigua de Catalunya estan al 28%, i ja hi ha 26 municipis que tenen en regla el pla d’emergència per sequera. 

Et pot interessar  El Parlament aprova el decret per garantir 145,2 MEUR en inversions i ajudes per pal·liar la situació de sequera

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut