Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les juntes de tractament de les presons proposen el segon grau pels presos polítics

|

- Publicitat -

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners (Barcelona), Puig de les Basses (Girona) i Mas d’Enric (Tarragona) han proposat per als presos polítics condemnats pel Tribunal Suprem per l’1-O la classificació de segon grau.

Ho ha explicat aquest dimecres en roda de premsa el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima de la Conselleria de Justícia, Amand Calderó.

Publicitat

Aquest dimarts, les defenses dels dirigents d’ERC empresonats ja van preveure que se’ls aplicaria el segon grau i van anunciar que el recorrerien, i des de JxCat, el seu advocat, Jordi Pina, va mostrar el ferm convenciment que la classificació hauria de ser de tercer grau, un règim de semillibertat.

La decisió final, en mans de Capella

L’informe d’aquests funcionaris no és vinculant i, per tant, ara la decisió final depèn de la conselleria de Justícia, en mans d’ERC, i del secretari d’Ester Capella, Amand Calderó, que té com a tasca principal dirigir aquest tipus de competències com la de promoure, planificar i avaluar la formació i la inserció social i laboral de les persones sotmeses a mesures penals. Ara, doncs, pot fer cas i aplicar el segon grau o podria aplicar directament el tercer. En cas d’aplicar el tercer, l’Estat podria recórrer la decisió.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut