Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Les joventuts d’ERC pressionen fort: “Ni tramitar ni aprovar”

Jovent Republicà exigeix aturar la repressió judicial i policial i reconèixer el dret a l'autodeterminació per negociar els comptes

|

- Publicitat -

Les joventuts d’Esquerra Republicana, Jovent Republicà, no aixeca el peu de l’accelerador. Si el passat mes de novembre esmenaven la direcció del partit per “enterrar el processisme” i el desembre cridaven a mobilitzar-se contra el “repugnant” Consell de Ministres del 21-D, ara exigeixen no tramitar ni aprovar els comptes de Pedro Sánchez.

Jovent, que admet les pressions que està rebent el moviment independentista per aprovar els pressupostos generals de l’Estat, desmunta en un fil a Twitter les “mentides” amb les quals el PSOE vol convèncer els republicans.

Publicitat

L’organització juvenil desmenteix que les mesures socials que preveu Sánchez no es puguin tirar endavant sense els nous comptes, “es poden tirar endavant mesures socials, la prova més evident és el nou salari mínim a 900€”. A més, afegeixen, neguen la major al fet que dir ‘No’ sigui sinònim de provocar eleccions i, de retruc, una hipotètica victòria de Vox: “La intenció de Pedro Sánchez és quedar-se a la Moncloa fins que pugui, ho ha admès aquest mateix cap de setmana”.

La moció de censura, apunten, fou “sense negociar res a canvi, perquè calia fer fora als lladres i carcellers”, tanmateix, matisen, “comença a ser hora que canviïn les polítiques” i no amagar-se rere pluges de milions: “Això no és cap gest ni cap oferta, és el simple compliment de l’Estatut. I no volem pluges de milions, sabem que sempre les incompleixen”.

Les condicions per començar a negociar l’aprovació dels pressupostos rau en, primer terme “aturar la repressió judicial i policial” i “reconèixer el dret a l’autodeterminació”: “Si no són capaços d’acceptar aquests mínims democràtics: #NiTramitarNiAprovar!”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut