Divendres, 19 de Juliol de 2019 - Edició 358
La República

Les joventuts d’ERC esmenen la direcció del partit

Les Joventuts d’Esquerra Republicana no només han renovat la seva permanent nacional en el seu darrer Congrés Nacional el cap de setmana passat a Vic, també han esmenat la direcció […]

Joan Solé
Joan Solé 20/11/2018

Les Joventuts d’Esquerra Republicana no només han renovat la seva permanent nacional en el seu darrer Congrés Nacional el cap de setmana passat a Vic, també han esmenat la direcció d’ERC que des de fa mesos contempla un full de ruta a llarg termini.

En el document de proposta de resolució sobre l’actualitat política presentat, el Jovent “exigeix” una negociació estratègica per fer efectiva la República i rebat que “l’estratègia no pot ser mai un pretext per ajornar sine die una confrontació inevitable amb l’Estat”.

Demanen enterrar “d’una vegada per totes” la gesticulació i el processisme de “curta volada que manté expectatives irreals a base de simbolismes i declaracions èpiques per passar a una etapa d’alliberament nacional”. En aquest sentit, emplacen a aturar els paternalismes i apostar “de forma valenta i sincera” per la transparència en el debat estratègic i en l’acció republicana: “Emplacem a tots els agents a passar de la declaració a l’estratègia republicana i, sobretot, a l’acció política coordinada i massiva, que és el que realment fa por a l’Estat, per avançar i guanyar”.

Enfront del silenci sobre què hauria de fer el republicanisme polític durant el judici contra els líders independentistes, Jovent ho veu com una oportunitat. Els joves asseguren que “assistirem a l’escenificació d’un muntatge dels aparells de l’Estat en el seu intent per desmantellar i acabar amb l’independentisme polític, l’únic projecte de canvi real que ha fet trontollar el règim del 78”. Els independentistes reclamen “respondre amb serenitat, mobilitzacions massives i no violentes, i unitat civil i institucional antirrepressiva i pels drets civils i polítics”. Sobre el judici, afegeixen, valoren com poden “aprofitar” els partidaris de la República aquesta ocasió per “fer pagar cara” la suspensió de la democràcia i la seva actuació.

Relacionats