Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Les dues ERC: Rufián usa l’incendi de Badalona per fer política i Wagenberg per fer autocritica

Els dos càrrecs electes es contradiuen a les xarxes amb missatges totalment oposats

Redacció
Redacció 10/12/2020
Ruben Wagensberg i Gabriel Rufián

Els Bombers de la Generalitat han localitzat una tercera víctima mortal a la nau industrial abandonada i ocupada de Badalona que aquesta nit s’ha incendiat. S’ha trobat a la part posterior de l’edificació, al costat oposat on presumiblement va començar el foc. L’edifici principal està en un estat molt precari i molt probablement caldrà desenrunar-lo a poc a poc per part d’una empresa especialitzada en els dies vinents. L’edifici annex encara no s’hi ha pogut entrar del tot i s’està inspeccionant amb drons i gossos especialistes, cosa que fa que no es descarti trobar més morts.

L’accident, que ha commocionat l’opinió pública catalana, ha estat comentat àmpliament a les xarxes socials, també per polítics en actiu.

En el cas d’ERC, però, cal destacar dos missatges totalment oposats de dos dels seus càrrecs electes: el diputat i líder a Madrid, Gabriel Rufián i el diputat al Parlament, Ruben Wagensberg.

Per una banda, Rufián aprofitava el tràgic incident per a fer política i no oferia ni un bri d’autocrítica, especialment tenint en compte que la conselleria d’Afers Socials l’ostenta Chakir El Homrani, d’ERC. Rufián s’inspirava (per evitar dir copiava) d’altres missatges que corrien per la xarxa per assegurar que l’accident és un “crim tutelat mediàtica i políticament pels qui et fan creure que estàs més a prop que t’okupin la casa a haver-ne d’okupar un”. Segurament, unes paraules dirigides a l’alcalde de Badalona, el popular Xavier García-Albiol.

Unes paraules, un to i un tarannà totalment oposat al que ha ofert el diputat al Parlament Ruben Wagensberg que, justament, sí que oferia autocrítica i fugia de la polèmica d’usar el fatal incendi per a treure rèdit polític com sí que feia el seu company. Wagensberg escrivia: “Incendis que no són accidents. Hi ha una traçabilitat fins que l’espelma cau i pren. I en aquesta traçabilitat hi som. Hi tenim responsabilitat. Qualsevol altra consideració política seria hipòcrita”.

De fet, Wagensberg estaria dient hipòcrita a Rufián si ens prenem seriosament el seu tuit. I no és la primera vegada que topen: Wagensberg va criticar durament Rufián acusant-lo d’emblanquir l’extrema dreta per interessos personals per entrevistar al seu programa, justament, Xavier García-Albiol.